Jan Kjeldahl (f. 1960) er født i landsbyen Klejtrup, som ligger 13 km sydvest for Hobro.

De første syv skoleår blev tilbragt på Brattingsborgskolen i Klejtrup og efter endt realeksamen i Møldrup og handelseksamen i Hobro startede han i 1978 som bankelev i Himmerlandsbanken i Hobro. 

Efter et par år som elev og nogle år i bankens afdeling i Skørping, som han var med til at starte op, blev hovedinteressen hurtig rettet mod investeringsområdet og i 1989 blev han investeringsrådgiver i banken. 

I 1990 skiftede han til Sparekassen Kronjylland i Randers, hvor arbejdet med investering har fyldt hverdagen i rigtig mange år. 

Først som investeringsrådgiver i en lang årrække, hvor han blandt andet var med til opstart af Sparekassens afdeling i Ebeltoft og senere som investeringsrådgiver med ansvar for Sparekassens daværende seks afdelinger i Randers. 

I 2001 var han med til opstart og udvikling af den investeringsafdeling, som Sparekassen har i dag og han blev hen ad vejen rådgiver for mange af Sparekassens allerstørste investeringskunder. Han var i flere år investeringschef for investeringsafdelingen, og siden 2017 har han arbejdet med mange forskelligartede administrative arbejdsopgaver for Sparekassens Finans-afdeling, herunder også været med til at sørge for, at investeringsrådgivernes arbejdsredskaber er opdateret og at lovgivningen er implementeret korrekt.

Fra 2000 til 2004 sad han i Sparekassen Kronjyllands samarbejdsudvalg.

Fra 2004 til 2011 sad han i Sparekassen Kronjyllands bestyrelse som medarbejdervalgt repræsentant.                                                                                                 
30. april 2023 fratrådte han Sparekassen Kronjylland efter næsten 33 år i virksomheden. 

14. august 2023 tiltrådte han en stilling som Senior Specialist hos Sparinvest i Randers. Sparinvest er ejet af Nykredit.

Fra 2000 til 2014 bestred han hvervet som Hovedkasserer i Kristrup Boldklub.

I 2019 blev han tilknyttet Sparebøssemuseet i Randers som digital redaktør med ansvar for opbygning og vedligeholdelse af museets hjemmeside, Facebook, Instagram og LinkedIn, ligesom fotografering af museets sparebøsser også har udgjort en del af arbejdsopgaverne. Museet lukkede desværre 1. juli 2024.

Privat er han gift med Joan og sammen har de fire børn. Derudover er det blevet til fem børnebørn og tre bonusbørnebørn. 

Fritiden anvendes primært sammen med familien, og af interesser kan nævnes fotografering, slægtsforskning og vandre- og cykelture i naturen, ligesom også en bog er på vej.

linkedin.com/in/jan-kjeldahl-1852bb6