Jan Kjeldahl (f. 1960) er født i landsbyen Klejtrup, som ligger 13 km sydvest for Hobro.

De første syv skoleår blev tilbragt på Brattingsborgskolen i Klejtrup og efter endt realeksamen i Møldrup og handelseksamen i Hobro startede han i 1978 som bankelev i Himmerlandsbanken i Hobro. 

Efter et par år som elev og nogle år som bankassistent blev hovedinteressen hurtig rettet mod investeringsområdet og i 1989 blev han investeringsrådgiver i banken. 

I 1990 skiftede han til Sparekassen Kronjylland i Randers, hvor arbejdet med investering har fyldt hverdagen lige siden. Først som investeringsrådgiver i en lang årrække, hvor Sparekassens største investeringskunder var en del af kundeporteføljen og siden som den, der sørger for, at investeringsrådgivernes arbejdsredskaber er opdateret og at lovgivningen er implementeret. 

Fra 2004 til 2011 sad han endvidere i Sparekassen Kronjyllands bestyrelse som medarbejdervalgt repræsentant.

Fra 2000 til 2014 bestred han hvervet som Hovedkasserer i Kristrup Boldklub.

I 2019 blev han tilknyttet Sparebøssemuseet i Randers som Digital redaktør med ansvar for museets hjemmeside, Facebook og Instagram, ligesom fotografering af museets sparebøsser også udgør en del af arbejdsopgaverne. 

Privat er han gift med Joan og sammen har de fire børn. Derudover er det blevet til tre børnebørn og tre bonusbørnebørn. 

Fritiden anvendes primært sammen med familien, og af andre interesser kan nævnes fotografering, slægtsforskning og gåture i naturen, ligesom også en bog er på vej.